Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Κοτόπουλο α λα Γκρέκο-Ανανεώσεις καθημερινά της 11 π.μ. κ 7.00 μμ

Κοτόπουλο α λα Γκρέκο - Περιεχόμενα

  • 3 μανιτάρια φρέσκα, μεσαίου μεγέθους
  • 3 πιπεριές (κατά προτίμηση χρωματιστές)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • ρίγανη
  • 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου ή γαλοπούλας
  • 1 τομάτα (προαιρετικά)
  • 1 κρασοπότηρο περίπου λευκό ή κόκκινο ξηρό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
 Οδηγίες / Εκτέλεση

-Κόβουμε τα φιλέτα σε μπουκίτσες

-Κόβουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, την τομάτα και τις πιπεριές σε φέτες

-Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά

-Προσθέτουμε τα κομμάτια του φιλέτου και ανακατεύουμε συνεχώς

-Μόλις σοτάρουμε καλά το κρέας, προσθέτουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 10' περίπου

-Κατόπιν, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το κρασί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 5' πηγή