Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Αρνάκι με αρωματικό πιλάφι

Συστατικά


  • 60 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα, κομμένα σε φέτες (ή κουκουνάρι)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • σποράκια απο 2 ανοιγμένα λουβια καρδάψωμο, κοπανισμένα
  • 1 μασουράκι κανέλα,σπασμένο στα δύο
  • 500 γρ. καθαρό κρέας απο σπάλα αρνιού, κομμένο σε κυβάκια
  • 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 1 κύβος λαχανικών + 500ml νερό(ή 500 ml ζωμό απο αρνάκι)
  • 12 αποξηραμένα βερύκοκα
  • 1 φλ. τσαγιού χοντροκομμένα φυλλα δυόσμου
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Μέθοδος
Κουζίνα
Δυσκολία
Κύριο συστατικό
Σερβίρει
4 άτομα

Οδηγίες

  1. Καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα ή τα κουκουνάρια σένα βαθύ τηγάνι .
  2. Τα βγάζετε και ζεσταίνεται το λάδι στο ίδιο τηγάνι,σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τη κανέλα και το κάρδαμο ώσπου να μαραθεί.
  3. Δυναμώνετε τη φωτιά, ρίχνετε το αρνάκι και το τσιγαρίζετε ελαφρά, προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύεται σοτάροντας ακόμη για 1'λεπτό.
  4. Ρίχνετε στο τηγάνι βραστό το νερό με το ζωμό, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζεται για 12' λεπτά,ώσπου να μαλακώσει το ρύζι και να πιει τον ζωμό.
  5. Αναμειγνύεται τα αμύγδαλα και τα βερίκοκα και πασπαλίζετε με τον δυόσμο.


Διαβάστε περισότερο: Αρνάκι με αρωματικό πιλάφι http://www.sintagespareas.gr/sintages/arnaki-me-aromatiko-pilafi.html#ixzz0vthEkXPh