Συστατικά
- 60 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα, κομμένα σε φέτες (ή κουκουνάρι)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
- σποράκια απο 2 ανοιγμένα λουβια καρδάψωμο, κοπανισμένα
- 1 μασουράκι κανέλα,σπασμένο στα δύο
- 500 γρ. καθαρό κρέας απο σπάλα αρνιού, κομμένο σε κυβάκια
- 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 1 κύβος λαχανικών + 500ml νερό(ή 500 ml ζωμό απο αρνάκι)
- 12 αποξηραμένα βερύκοκα
- 1 φλ. τσαγιού χοντροκομμένα φυλλα δυόσμου
Στα γρήγορα
Σερβίρει
4 άτομα
Οδηγίες
- Καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα ή τα κουκουνάρια σένα βαθύ τηγάνι .
- Τα βγάζετε και ζεσταίνεται το λάδι στο ίδιο τηγάνι,σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τη κανέλα και το κάρδαμο ώσπου να μαραθεί.
- Δυναμώνετε τη φωτιά, ρίχνετε το αρνάκι και το τσιγαρίζετε ελαφρά, προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύεται σοτάροντας ακόμη για 1'λεπτό.
- Ρίχνετε στο τηγάνι βραστό το νερό με το ζωμό, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζεται για 12' λεπτά,ώσπου να μαλακώσει το ρύζι και να πιει τον ζωμό.
- Αναμειγνύεται τα αμύγδαλα και τα βερίκοκα και πασπαλίζετε με τον δυόσμο.
Διαβάστε περισότερο: Αρνάκι με αρωματικό πιλάφι http://www.sintagespareas.gr/sintages/arnaki-me-aromatiko-pilafi.html#ixzz0vthEkXPh