Ίσως το πιο γνωστό κοκτέιλ με τεκίλα. Απολαύστε το παγωμένο.
60 ml Τεκίλα
2 κ.σ. τριπλ σεκ
2 κ.σ. φρέσκο χυμό λάιμ
1 κ.γ. απλό σιρόπι (δες υποσημείωση)
1 φλ. παγάκια
Οδηγίες
- Βάλτε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ.
- Χτυπήστε τα καλά και σερβίρετε σε ειδικά ποτήρια μαργαρίτας ή σε ποτήρια του κρασιού.
- Στο ποτήρι που θα σερβίρετε τη μαργαρίτα, βρέξτε λίγο το χείλος του και βάλτε το σε χοντρό αλάτι (ώστε να κολλήσει πάνω).
- Μετά στολίστε με ένα κομμάτι λάιμ.
Διαβάστε περισότερο: Παγωμένη Μαργαρίτα http://www.sintagespareas.gr/sintages/pagomeni-margarita.html#ixzz0vfQNDxOb
Λίγα μυστικά ακόμα
1 μέρος νερό και 1 μέρος ζάχαρη. Βάλτε τα σε κατσαρολάκι και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 5'. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει και βάλτε το σε δοχείο και μετά στο ψυγείο. Μπορεί να κρατήσει μέχρι 2 μήνες.
Μπορείτε να κάνετε τα πειράματά σας με τη μαργαρίτα. Δοκιμάστε τη βασική συνταγή και μετά δοκιμάστε τα εξής: